Pentru că o achiziție în domeniul imobilar înseamnă o investiție extrem de valoroasă și de care ne vom folosi pe termen lung, v-am pregătit câteva sfaturi extreme de utile cu privire la cele mai importante lucruri pe care să le verificați când vreți să cumpărați o locuință nouă și care să vă ajute să faceți cea mai bună alegere:

1. Începeți cu studiul zonei și a împrejurimilor casei sau apartamentului

Detaliile pe care trebuie să le urmăriți sunt traficul și poluarea externă, noxele, gălăgia, vecinii și restanțele unora la cheltuielile de întreținere (dacă este vorba de un apartament), dacă sunt lacuri în apropiere ca sursă de țânțari, fabrici de producție care să emane mirosuri deranjate sau orice alt factor extern care ar putea să afecteze în vreun fel confortul locuinței.

2. Verificați accesiblitatea la mijloacele de transport în comun

Precum și distanțele/traseele de deplasare spre cele mai importante puncte de reper din viața de zi cu zi, cum ar fi drumul copiilor la școală.

Verificați și cât de aglomerate sunt aceste trasee la orele de vârf de dimineața sau de după amiază ăpentru a avea o imagine exacta a timpului și stresului legat de deplasarea de acasă la școală, magazine sau loc de muncă.

Toate aceste detalii contează în economia unei zile pline.

3. Prețul propriu-zis al apartamentului.

Verificați dacă suma cerută de vânzător se regăseşte în prețul zonei sau în detaliile tehnice, suprafață sau în dotările apartamentului.

Luați în considerare cu ajutorul agentului imobiliar și perspectiva pieței imobiliare și cum vor evolua prețurile. Puteți astfel să anticipați posibilitatea unui câştig pe care puteți să îl obțineți dacă în viitor decideți să vindeți sau să închiriați apartamentul pentru câștiguri suplimentare.

4. Aflați care sunt cheltuielile reale, lunare

Întrebați care sunt cheltuielile cu întreținerea, utilitățile, curățenia și paza și faceți un calcul al cheltuielilor lunare înainte de a decide achiziția unei locuințe noi.

Ați putea constata surprinzător că nu vă permiteți aceste costuri și cu siguranță nu sunteți dispuși să faceți economie la încălzire sau apa folosită.

5. Verificați dacă clădirea are certificat și clasă energetică

Certificatul energetic este un act care atestă performanta energetica şi detaliază caracteristicile construcției şi ale instalatiilor aferente acesteia, încălzire, apa caldă, climatizare, ventilare mecanica şi iluminat artificial, rezultate din analiza energetică şi termică.

Un apartament de clasa inferioara înseamnă cheltuieli mai mari.

6. Priviți cu atenție dotările şi finisajele

Dacă acestea nu sunt incluse în prețul apartamentului, veți avea încă cel puțin 10% din prețul apartamentului costuri suplimentare. La costuri se mai adaugă timpul necesar pentru executarea acestora și amănarea mutării.

7. Gândiți totul pe termen mediu și lung

Este firesc să preferăm o casă mai mare sau să alegem o locuință mai departe de oraș pentru că prețul acesteia este mai mic. Însă sunt foarte multe lucruri care trebuie luate în considerare pe termen lung.

Mulți dintre noi, atunci când cumpărăm o locuință, o facem pentru minim 10 ani. Merită să o cumpărăm la un preț mai mic, dar să petrecem în trafic o oră în fiecare zi? Merită să alegem o locuință foarte mare, dar să investim foarte mulți bani în întreținerea ei?

8. Solicitați sprijinul unui agent imobiliar

Agenții imobiliari sunt cei mai în măsură să vă ajute cu sfaturi competente și potrivite pentru ceea ce căutați. Nu vă gândiți la costurile pentru acest serviciu, care ar reprezenta doar o fracțiune foarte mică din întregul cost al unei locuințe.

Alegerea mai bună pe care un agent imobiliar vă poate îndruma să o faceți, va merita investiția făcută.

Dacă veți lua în serios toate aceste sfaturi, deja ați făcut un pas important în alegerea celei mai potrivite locuințe. Nu rămâne decât să vă transformați visurile în realitate. Dacă aveți nevoie de sfatul unui agent imobiliar, nu ezitați să ne contactați prin e-mail la adresa magnum.bucuresti@remax.ro.

Leave a Reply

Hai să colaborăm!

Noi îți punem la dispoziție proprietățile spre vânzare, iar dacă tu închei tranzacția, 66% din comisionul de listare este al tău.

Inca un pas! Verifica adresa de mail si confirma inscrierea!